Transplantacja włosów

transplantacja-wlosow_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • hahahahah miesiac ? na odrost zakoli ? chyba 12 miesiecy, a zreszta zakoli nie odzyskasz procerinem, wogle ciezko je odzyskac ( chyba ze sie przeszczepi) ogolnie nie radze, szkoda zdrowia na te chemie...(więcej)
  • Już się zdecydowałem , nie wiem tylko jeszcze gdzie ?mam zrobić przeszczep włosów i jaką metodą, czyli która waszym zdaniem jest bardziej efektywna? Prosiłbym o informacje w tym temacie śli...(więcej)
  • Mam 58 lat i jestem już prawie łysy i z ciekawości pytam czy zabieg transplatacji ma sens w moim wieku, bo ja słyszałem że na skutki takiego zabiegu trzeba czekać kilka lat?czy to prawda? ...(więcej)
  • Czekam na transplantację włosów, ale czym bliżej tego zabiegu tym bardziej się stresuję. Nie wiem czego mam się spodziewać, jak odbywa się taki zabieg, czy to boli i czy będę jakoś usypian...(więcej)
  • Witam Mam 28 lat ale wyniku wypadania włosów jestem częściowo łysy. Chciałbym wykonać sobie przeszczep włosów w prywatnym gabinecie ale zastanawiam się ile może kosztować taki zabieg. Pr...(więcej)

Forum -> Przeszczep włosów

Tytuł:Przeszczep włosów
Autor:Piotr
12.9.2011, 08:38
Witam Mam 28 lat ale wyniku wypadania włosów jestem częściowo łysy. Chciałbym wykonać sobie przeszczep włosów w prywatnym gabinecie ale zastanawiam się ile może kosztować taki zabieg. Proszę o informacje. Pozdrawiam

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

transplantacja-wlosow_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Przyczyny wypadania włosów
Ubytki w owłosieniu mogą być następstwem chorób endokrynologicznych (nadczynność i niedoczynność tarczycy), stosowania doustnych środków antykoncepcyjnych. Są to najczęstsze przyczyny wypadania włosów w młodym wieku.

Czy wiesz, że...

Przeszczep włosów nazywany jest też transplantacją włosów. Jako obszar z którego pobiera się się zespoły mieszków uważa się tylną i boczną część głowy. Kolejnym etapem jest przeszczepienie ich na przód i górę głowy, które pozbawione są włosów.

Polecamy

Stylizacja włosów
Właściwa fryzura może skorygować kształt naszej twarzy. Ważne jest zatem aby dobierać ją zgodnie z ustalonymi zasadami. Dobrze dobrane uczesanie wyeksponuje atuty naszego oblicza i pomoże ukryć niedoskonałości.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.