Transplantacja włosów

transplantacja-wlosow_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • hahahahah miesiac ? na odrost zakoli ? chyba 12 miesiecy, a zreszta zakoli nie odzyskasz procerinem, wogle ciezko je odzyskac ( chyba ze sie przeszczepi) ogolnie nie radze, szkoda zdrowia na te chemie...(więcej)
  • Już się zdecydowałem , nie wiem tylko jeszcze gdzie ?mam zrobić przeszczep włosów i jaką metodą, czyli która waszym zdaniem jest bardziej efektywna? Prosiłbym o informacje w tym temacie śli...(więcej)
  • Mam 58 lat i jestem już prawie łysy i z ciekawości pytam czy zabieg transplatacji ma sens w moim wieku, bo ja słyszałem że na skutki takiego zabiegu trzeba czekać kilka lat?czy to prawda? ...(więcej)
  • Czekam na transplantację włosów, ale czym bliżej tego zabiegu tym bardziej się stresuję. Nie wiem czego mam się spodziewać, jak odbywa się taki zabieg, czy to boli i czy będę jakoś usypian...(więcej)
  • Witam Mam 28 lat ale wyniku wypadania włosów jestem częściowo łysy. Chciałbym wykonać sobie przeszczep włosów w prywatnym gabinecie ale zastanawiam się ile może kosztować taki zabieg. Pr...(więcej)

Forum -> Preparaty na poros włosów

Tytuł:Preparaty na poros włosów
Autor:Andrzej46
24.5.2010, 13:42
Mam 46 lat i od ośmiu lat jestem łysy, mi to wsumie nie przeszkadza tylko moja żona cały czas wspomina moją bujną czuprynę. Namawia mnie na transplatacje włosów bo jeszcze trochę po bokach mam. Ja nie za bardzo chcę się na to zgodzić, bo jakoś nie przekonuje mnie cały ten zabieg. Ale słyszałem, że można pobudzić mieszki włosowe preparatami chemicznymi. Nie wiem czy jest to prawda i jeśli jest taka możliwość to czy nie ma skutków ubocznych po takiej kuracji. I czy po takim okresie 8lat jest to możliwie czy jedyną szansą jest transplatacja włosów.

Autor:gibon
26.5.2010, 19:52
Cześć nie wiem na jakim etapie łysienia jesteś ale jeśli jeszcze trochę włosów pozostało to możesz wypróbować Procerin, nie działa on u wszystkich ale u większości jest skuteczny mam kolegę który miał już duże zakola i mocno przeżedzone włosy na czubku głowy, a teraz ma bujną fryzure, po kilku latach to go nie poznałem a potem posądzałem go że zrobił sobie przeszczep, a to był wynik działania procerinu. Opowiadał że na wynik czekał miesiąc ale było warto....

Autor:dddd
15.9.2010, 15:57
hahahahah miesiac ? na odrost zakoli ? chyba 12 miesiecy, a zreszta zakoli nie odzyskasz procerinem, wogle ciezko je odzyskac ( chyba ze sie przeszczepi) ogolnie nie radze, szkoda zdrowia na te chemie

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

transplantacja-wlosow_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Przyczyny wypadania włosów
Ubytki w owłosieniu mogą być następstwem chorób endokrynologicznych (nadczynność i niedoczynność tarczycy), stosowania doustnych środków antykoncepcyjnych. Są to najczęstsze przyczyny wypadania włosów w młodym wieku.

Czy wiesz, że...

Przeszczep włosów nazywany jest też transplantacją włosów. Jako obszar z którego pobiera się się zespoły mieszków uważa się tylną i boczną część głowy. Kolejnym etapem jest przeszczepienie ich na przód i górę głowy, które pozbawione są włosów.

Polecamy

Stylizacja włosów
Właściwa fryzura może skorygować kształt naszej twarzy. Ważne jest zatem aby dobierać ją zgodnie z ustalonymi zasadami. Dobrze dobrane uczesanie wyeksponuje atuty naszego oblicza i pomoże ukryć niedoskonałości.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.